Lakás - ház

8 gyönyörű konyhasziget apró helyekre: fillérekből kijön, ha saját kezűleg készíted

Egy konyhasziget aranyat ér, hiszen plusz felület a főzéshez, sütéshez.

A főzés akkor igazán jó, ha a konyhában van elegendő munkafelület. Máskülönben rengeteg vesződséggel, bosszankodással járhat.

Ha azonban a konyhabútor már adott, akkor sincs minden veszve. Egy konyhasziget megoldhatja a problémát még akkor is, ha az ember elsőre azt hinné, az ő konyhájában sajnos sosem férne el az áhított bútordarab.

8 csináld magad konyhasziget

A megoldás egyszerű: mini konyhaszigetet bárki készíthet, aki kedvet kap hozzá. Adunk egy kis inspirációt, miből lehet ilyet varázsolni minél kevesebb, avagy semennyi fűrészmunkával.

Raklapból rengetegféle bútort készítenek, és mint látjuk, konyhaszigetet is lehet. Két élére állított raklapra egy bútorlap kerül, és további 1-2 polcként valamivel lentebb. Olyan széles lesz a sziget, amekkora a raklap, tehát kis konyhára szabható az ötlet.


Nem véletlenül ismerős: a fehér alap egy egyszerű IKEA-polc. Erre kerekeket szereltek, és a tetejére egy munkalapot. A méretre szabottan kapható kosarakkal még praktikusabb lett a gurulós sziget.


Ugyanez az alap egy másik csináld magad konyhaszigetbe álmodva: lábakkal szerelték fel, így ez a verzió nem helyezhető át igény szerint, de még mindig nagyon praktikus.Sokan nem is hinnék, de a leselejtezett íróasztal konyhaszigetben is újjászülethet. Fiókjai miatt praktikus, a nyitott rész alá szék vagy akár fedeles szemetes is helyezhető. Érdemes ellesni a készítők plusz ötletét, a kerekeket is.


Ezt a pici konyhaszigetet egy régi varrógép lába és egy vastagabb munkalap segítségével készítették. Mini konyhákban stílusos vintage bútor lehet.


Egy kicsi fiókos szekrény volt, de egy munkalap segítségével konyhaszigetecskévé lett. Praktikus, mert fiókos, és azért is, mert kicsi helyen is elfér. Nagyszerű ötlet!


Ezt a konyhaszigetet egy tálalóasztalból fabrikálták. Mivel ez keskeny, kisebb konyhába is ideális. Csak egy picivel szélesebb munkalap kell rá, mint az eredeti felület, és kész is.


Végül egy rendkívül egyszerű megoldás: egy régi barkácsasztalból is mutatós konyhasziget válhat. Mindenesetre érdemes újrafesteni, de csiszolással újra antik külsőt kaphat.


Ezek is érdekelhetnek:
👉Aktuális hírek
👉Otthon és kert magazin
👉Tudtad-e dolgok, érdekességek
👉Vicces képek minden mennyiségben
👉Filmes hírek
👉Nagy receptes csoport

Forrás: Femina