Tech-sarok

Elkészült a “fegyver”, ami arcmaszkot lő arra, aki nem visel

A YouTube-ra videókat gyártó Allen Pan megelégelte, hogy sokan nem hordanak arcmaszkot, holott az mindenki jól felfogott érdeke. Ennek eredményeként egy igen különös szerkezetet épített.

Hiába az Egészségügyi Világszervezet, az orvosok és úgy általában a józan ész érveinek, sokan továbbra is úgy gondolják, hogy az arcmaszk viselése felesleges, hiszen “az úgysem véd meg a koronavírustól”. Ezzel csupán annyi a baj, hogy nemcsak a saját, mások egészségét is veszélybe sodorják. Emiatt sok olyan videót találni az interneten, ahol a maszkot nem viselők gyakran a tettlegességig is elmennek, csak azért, hogy bejuthassanak egy boltba, ahová egyébként nem engednék be őket. Sőt, volt már olyan eset is, ami tragédiával végződött.

Ezt elégelhette meg a YouTube-videókat gyártó Allen Pan, aki egy nem mindennapi dologra szánta el magát: olyan “fegyvert” épített, ami arcmaszkot lő az emberek szájára. Pontosabban szólva: megpróbálja.

A sűrített levegővel – pontosabban a szódavíz készítéséhez használható szén-dioxid-patronnal – működő szerkezet lényegében olyan, mint a filmekből is ismert, és a bűnüldöző szervek által használt hálóvetők.

A Mask Gun hatótávolsága a videó alapján nem túl nagy, ám a jelek szerint egyértelműen működik.

Bár a “fegyvert” természetesen csak a móka kedvéért építette meg, egy apokaliptikus jövőben még egy ilyen is elképzelhető lenne.

Ezek is érdekelhetnek:
👉Aktuális hírek
👉Otthon és kert magazin
👉Tudtad-e dolgok, érdekességek
👉Vicces képek minden mennyiségben
👉Filmes hírek
👉Nagy receptes csoport

Egy másik videós nem sokkal korábban a maszkviselés egy másfajta problémájával foglalkozott, és egy egészen egyedi szerkezetet alkotott.

(HVG)