Világunk

És az megvan, hogy a Tescónak miért az a neve, hogy Tesco?

Nem? Akkor most elmondjuk!

A Tescót Magyarországon nem kell bemutatni senkinek, a brit brand tökéletesen beilleszkedett a hazai mindennapokba. Még dalunk is szól a Tescóról:

Akárhogy is, azt már kevesen tudják, hogy pontosan miért hívják a Tescót Tescónak.

A Tescót 1919-ben alapította egy Jack Cohen nevű fiatalember, aki az első világháború idején a brit légierőnél szolgált pilótaként. Cohen viszonylag fiatalon, 21 éves korában szerelt le, a leszerelés után kapott pénzösszegből pedig vállalkozást indított. A források szerint Cohen nem egészen 30 fontért felvásárolta a hadseregnél fölöslegessé vált zöldséget és gyümölcsöt, majd London utcáin kezdte árulni azt.

Cohen elkezdett kereskedelemmel foglalkozni, a Tesco pedig szépen, lassan kinőtte magát.

Nagyjából tíz évvel az indulás után a Tesco megnyitotta az első áruházát London északi részén. Cohen saját elmondása szerint semmiképp nem akarta csak magáról elnevezni a vállalkozását, ezért a cég egyik legfontosabb beszállítója, T.E. Stockwell felé tett gesztust és a nevükből a „TES”-t felhasználta. A maradék „CO”-t már nem nehéz kitalálni, hogy Cohen a saját nevéből vette, így született meg a világ egyik legnagyobb kereskedelmi láncának neve.

Ezek is érdekelhetnek:
👉Aktuális hírek
👉Otthon és kert magazin
👉Tudtad-e dolgok, érdekességek
👉Vicces képek minden mennyiségben
👉Filmes hírek
👉Nagy receptes csoport

Forrás: 24.hu