Tech-sarok

Ismét régi hülyeség terjed a Facebookon, felesleges megosztania

A Facebookon már több éve terjed egy felhívás arról, hogy a közösségi oldal felhasználási feltételei megváltoznak, és a jövőben a bíróságon is felhasználhatják a netezők ellen saját képeiket, amelyek nyilvánossá válnak. Ezért sokan osztanak meg időről időre egy szöveget, amiben kijelentik, hogy erre nem adnak felhatalmazást a közösségi oldalnak. A poszt különféle verziókban szokott szétterjedni a közösségi oldalon, és most egy újabb változata van, aminek egyébként semmi haszna nincs.

A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd a változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. Egyrészt a Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.

A Facebook rendszerint kezdenek el terjedni olyan körüzenetek, amik valótlan retorziókkal ijesztgetik a felhasználókat, például hogy nem lesz ingyenes számukra a Facebook, ha nem küldik tovább ismerőseiknek az üzenetet. Mivel ezek az általában angol nyelven terjedő szövegek idővel magyarul is megjelennek, ezért érdemes az elkövetkező napokban résen lenni és nem bedőlni a butaságnak.

Ha ilyen üzenetet lát, ne továbbítsa, a szöveg az alábbi:

A Covid 19 körüli zűrzavarban ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabály, amely szerint a fényképeitek felhasználhatják. Ne feledd, hogy ma van a határidő!!! Használható perekben ellened. Minden, amit valaha posztoltál, mától nyilvánossá válik – még a törölt üzenetek is. Semmibe sem kerül egy egyszerű másolat és bejegyzés, jobb félni, mint megijedni. NEM ENGEDEM A Facebooknak vagy a Facebookhoz kapcsolódó entitásoknak, hogy a múltból és a jövőből származó fényképeimet, információimat, üzeneteimet vagy bejegyzéseimet használja Ezzel a kijelentéssel értesítem a Facebookat arról, hogy szigorúan tilos bármilyen más ellenem ezen a számlán és / vagy tartalma alapján nyilvánosságra hozni, lemásolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést megtenni. A profil tartalma privát és bizalmas információ. A magánéletem megsértése törvényesen büntethető. NEM engedem, hogy a Facebooknak bármit is megoszzon, amit feltettem a weboldalukra. FÉNYKÉPEK, JELENLEGI VAGY MÚLT, BEJEGYZÉSEK, TELEFONSZÁMOK VAGY EMAILEK… Abszolút semmi sem használható semmilyen formában az írásbeli engedélyem és a szóbeli tartalom nélkül. Nem engedem !

Forrás: 24.hu

Ezek is érdekelhetnek:
👉Aktuális hírek
👉Otthon és kert magazin
👉Tudtad-e dolgok, érdekességek
👉Vicces képek minden mennyiségben
👉Filmes hírek
👉Nagy receptes csoport