Tech-sarok

Megjött az új koronavírusos reakciógomb a Facebookra

Amikor a Facebook 2015-ben elérhetővé tette a reakciókat a lájk gomb mellett, sokan nem értették a döntést, de azóta már szinte elképzelhetetlen, hogy a kedvelésen kívül ne reagálhassunk másként is a megosztott tartalmakra. 

Alexandru Voica, a Facebook régiós kommunikációs menedzsere több mint egy hete arról írt Twitteren, hogy a cég nemsokára elérhetővé teszi az Ölelés (Care) névre keresztelt reakciógombot, amivel a felhasználók együttérzésüket, támogatásukat fejezhetik ki mások iránt a koronavírusos járvány idején.

Úgy tűnik, hogy már a magyar felhasználókhoz is megérkezett a szívet ölelő sárga emoji a megszokott hat reakció mellett.

A gombocska bekerül a Messengerbe is, de ott egy lila szív formájában jelenik meg. Amennyiben ön még nem tudja használni, vélhetően már nem kell sokat várnia rá, az újítások mindig fokozatosan válnak láthatóvá.

Az újítás főleg azért meglepő, mert a Facebook két éve közölte, hogy a közösségi oldalon a jövőben nem lesznek átmeneti reakciók – ilyen volt korábban a szivárványszínű zászló a Pride-hónapban, illetve a lila virágocska anyák napján. Ám úgy tűnik, hogy a járvány miatt a közösségi oldal hajlandó felülírni döntéseit.

Ezek is érdekelhetnek:
👉Aktuális hírek
👉Otthon és kert magazin
👉Tudtad-e dolgok, érdekességek
👉Vicces képek minden mennyiségben
👉Filmes hírek
👉Nagy receptes csoport

Ezt erősíti tovább az is, hogy pár hete a cég pont arról beszélt, hogy a megváltozott felhasználói viselkedések miatt újragondolja a fejlesztések ütemezését, előtérbe kerülnek például az élő közvítetéssel kapcsolatos újítások, mivel most rengetegen néznek videókat a platformon.

Forrás: 24.hu