Külföldi hír

Megtalálták a koronavírus ellenszerét? Ezt állítják a kutatók

Egy hónapja kezdték el tesztelni a remdesivir nevű szert, s az amerikai kutatóközpontban a gyógyszerrel kezelt betegek 4-5 nap alatt meggyógyultak.

A gyógyszer tesztelése, amelyet az Egyesült Államokban lévő Chicagói Egyetem orvoscsoportja vezet, nemzetközi összefogással jött létre – írja a Szeretlek Magyarország. Ebben 2400 súlyos koronavírusos beteggel a világ 152 kórháza, illetve 1600, enyhébb tüneteket mutató pácienssel 169 egészségügyi intézmény vesz részt.

A remdesivirt még az ebola kezelésére fejlesztették ki, ám a gyógyszer akkor nem volt elég hatásos. Most azonban a legsúlyosabb szövődménnyel (kétoldali, légzési nehézségeket okozó tüdőgyulladás) küzdők kezelésére használták a szert, és sok esetben hatásosnak bizonyult: a Chicagói Kórházban ápolt betegeknél gyakorlatilag megszüntette a magas lázat és az akut légzési distressz szindrómát.

A tesztelést vezető infektológus szakorvos, dr. Kathleen Mullane arról számolt be, hogy a náluk kezelésben lévő, oxigénmaszkra vagy lélegeztetőgépre szoruló betegek életveszélyes állapota egy héttel rövidebb idő alatt elmúlt.

Ezek is érdekelhetnek:
👉Aktuális hírek
👉Otthon és kert magazin
👉Tudtad-e dolgok, érdekességek
👉Vicces képek minden mennyiségben
👉Filmes hírek
👉Nagy receptes csoport

Forrás: Blikk